korhaz_kiskep

Projekt címe: Jósa András Képzési és Ösztöndíj Program

Kedvezményezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (Nyíregyháza)

Pályázati kiírás címe: Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatásfejlesztése érdekében (TÁMOP-6.2.2/A/11/1)

Pályázat azonosító száma: TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0037

Támogatási összeg: 124 786 350 Ft

Időtartam: 2013.04.01 – 2015.03.31

Összefoglaló:

A projekt átfogó célja a Jósa András Oktatókórház érintett osztályain teljesítő szakdolgozók szakmai tevékenységei színvonalának minőségi fejlesztése, szakképzéssel és motivációs ösztöndíjjal. Képzésben résztvevő szakdolgozók: 10 fő anaeszteziológiai szakasszisztens, 15 fő onkológiai szakápoló. A 24 hónapos projektidőszak alatt, a célcsoport tagjai elméleti és gyakorlati órákon vehetnek részt, továbbá a képzések idejére vonatkozóan motivációs ösztöndíjban részesülnek.

Aktuális állás:

A 2014. februárban indult anaeszteziológiai szakasszisztens és onkológiai szakápoló képzések eddigi elméleti és gyakorlati órái rendben és sikeresen zajlottak. Hamarosan az első modulzáró vizsgák következnek. Az oktatást támogató tankönyvek és jegyzetek is rendelkezésre állnak a célcsoport tagjai számára.

Az anaeszteziológiai szakasszisztens képzés keretében a tanulmányok időtartama összesen 1200 óra, mely 480 óra elméleti és 720 óra gyakorlati óra megosztásban valósul meg. Az onkológiai szakápoló képzés keretében a tanulmányok időtartama összesen 600 óra, mely 300 óra elméleti és 300 óra gyakorlati órából tevődik össze. Az oktatás időtartalma 12 hónap mindkét képzés esetében, a befejezés várható időpontja 2015. január 31. A képzések időtartama alatt havi rendszerességgel a szakdolgozó részére motivációs ösztöndíj folyósítása történik, amelynek mértéke a pályázati útmutatóban meghatározott mérték. A képzésben résztvevő azonos feladatokat ellátó munkatársat a közvetlen munkahelyi vezetője által meghatározott időpontokban, a képzés időtartamára szakdolgozó helyettesítheti, amellyel kapcsolatban rendes illetményén felül helyettesített óránként a pályázati útmutatóban meghatározott összegű díj kifizetése történik.

A képzések zárását követően 2015. február hónap első heteiben a képzésben résztvevő szakdolgozók eredményes gyakorlati és szóbeli vizsgát tettek, amelyet követően ünnepélyes átadás keretében átvehették bizonyítványaikat. Az átadó ünnepségen Nagy Géza a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház ápolási igazgatója elmondta, hogy azok a dolgozók vehettek rész a képzésben, akik jellemzően jelen vannak a nap folyamán hétfőtől péntekig és a megszerzett tudásukat a hallgatóknak tovább tudják adni. Hozzá tette igen komoly elméleti és gyakorlati tudást kértek a résztvevőktől, így nagyobb szakmai hozzáértéssel tudják ellátni ezután a betegeket.


A projekttel kapcsolatos további információ:
Diósi Marianna projektmenedzser
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
4400 Nyíregyháza, Szent István út 68.
Tel.: 06-42-599-700/2141
E-mail:  t6220037@szszbmk.hu
www.szszbmk.hu

sz2020_3
Skip to content