Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
Fejlesztési Igazgatóság

szszbmk1 Feladata:
A Kórház egyablakos pályázati rendszerének működtetése, a kórház összes telephelyén megvalósuló projekt portfólió menedzselése – a Kórház Pályázó/Kedvezményezett kezelésében/megvalósításában lévő, EU-s társfinanszírozással megvalósuló projektek (a továbbiakban Projektek) teljes projektciklusának (előkészítés, megvalósítás, fenntartás) menedzselése.

Kialakulása:
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egészségügyi ellátórendszer 2009 és 2013 között jelentős változáson esett át. Gazdasági társaságként és költségvetési szervként működő különálló intézmények váltották egymást, végül létrejött a ma működő, 4 kórházat és azok 11 telephelyét működtető egészségügyi ellátó szervezet. Az intézmény számára az átalakulások közepette folyamatosan prioritást jelentett az európai uniós támogatásból megvalósuló projektek egységes módszertan és intézményi szakmai irányelvek – valójában az egykapus pályázati rendszert jelentő struktúra – szerinti előkészítése és megvalósítása.szszbmk3

A fentiekkel összefüggő feladatokat látja el a Projektiroda, amely 2010-től része a mindenkori szervezeti struktúrának. Az iroda közvetlenül a Főigazgatóhoz tartozik. Koordinálja a Kórház összes telephelyét érintő pályázati-fejlesztési feladatok elvégzését, minőségbiztosítja a folyamatokat, szakmai támogatást nyújt a társosztályoknak, együtt dolgozik az orvosszakmával, illetve teljeskörű felelősséget vállal a projektekkel kapcsolatos ügyekben. Irányítja az intézmény fejlesztési stratégiájának megvalósítását a támogatások felkutatásától a fejlesztések megvalósításáig, ami magában foglalja a döntés-előkészítést, projektek generálását, a szervezetfejlesztést, a források felkutatását és felhasználását is – vagyis átfogó projekt fejlesztési és –menedzsment feladatok ellátását, portfólió menedzsmentet.

A projekt portfólió jelenleg mintegy 30 megvalósítás alatt lévő projektből áll, amelyek összértéke mintegy bruttó 26 Mrd Ft. Szakmai tartalmuk szerint 7 építési beruházást, eszközbeszerzést, szakdolgozói képzést és foglalkoztatást, szervezetfejlesztési tevékenységeket fed le. A Projektiroda létszáma 11 fő.

Skip to content